Nyheter

Götalands Tak, Plåt och Måleriservice AB tar steget framåt!

Takbranschen står inför en stor efterfrågan

Utvecklingen går otroligt fort och inte minst för hantverkarbranschen. I år har man kommit fram till att takbranschen ökade totalt omsättningen med 155% jämfört med dem tre senaste åren. Det är en ökning som höjer ögonbrynen på många husägare som företagsledare. Det är svårt att se en lika bra tillväxt i personal styrkan.

Att hitta bra människor som är genuint intresserade av att göra ett bra och ordentligt takjobb är väldigt sällsynt idag. Därför vill man satsa på att börja utbilda elever redan på högstadiet. För att få en förändring i samhället och i arbetsmarknaden krävs det att man börjar jobba med den framtida generationen som skall arbeta med tak och takrenoveringar.

Flera takfirmor slås ihop för att bilda en förbund inom takrenovering

Måleriföretagen, VVS-branschen och Bygg branschen har sedan många år tillbaks aktiva förbund. Förbunden är till för att skapa en slags grund som man kan utgå ifrån som företagare. Förbundet är en sorts pelare som ska visa vägen för ett hållbart och miljövänligt arbetssätt. Som ett resultat av den otroliga ökningen av takrenoveringar och takomläggningar vill man nu starta ett förbund i Stockholm som skall jobba med frågor och utveckling i hela Sverige.

Det är super viktigt för branschen att någon tar på sig ett ansvar. Annars är det lätt hänt att branschen blir tagen som oseriös, och det resulterar bara i att privatpersoner och villaägare väljer att utföra jobbet själva eller anlita arbetskraft på eget sätt.  Vi vill ha en bransch där den svenske husägaren skall känna sig trygg och säker på att få den hjälp den behöver för att renovera om sitt tak.

Elon Musks nya teknik för solenergi på taket

Förra veckan var takmässan igång i Stockholm. Nya tegel, takpannor, material och verktyg presenterades och även nya och smarta arbetssätt visades upp.  Det som fångade allas intresse var definitivt Elon Musks monter för solpaneler av takplattor. Det är en helt ny teknik som gör det möjligt för husägare att ha solceller över hela taket utan att det syns. Taket ser minst lika bra ut som vanligt tegeltak. Genom att använda solpaneler och solceller på taket sparar du inte bara pengar utan du bidrar till ett mer hållbar miljö. Mer information om detta kommer inom en snar framtid.

Takläggare i Göteborg och Stockholm sökes

Nu söks det takläggare eller med liknande erfarenhet i Göteborg. Det finns totalt 95 lediga platser för just takläggare och takrenovering. Man ska helst ha några års erfarenhet och en god referens. Om man ej har någon erfarenhet av att jobba med takläggning eller takrenovering är det helt OK att söka ändå. Om du bor i Göteborg kan du vända dig till Götalands Tak, Plåt & Måleriservice AB. Bor du däremot i andra delar av Sverige är det bästa att vända sig direkt till ett lokalt takföretag som jobbar med just tak.

Ta hand om taket på ditt hus eller fasad

Om du vet om att du ej har kollat till taket på några år är det dags att göra det. Anlita en besiktningsman som enbart besiktar tak. Taket är en viktig del av huset och byggnaden. Man bör alltid investera i att ha ett snyggt och hållbart tak som speciellt håller för det hårda höst och vintervädret. Anlita en proffsig takläggare eller takfirma när du behöver hjälp med takrenoveringen.

Bra länkar:

Takpannor:

https://www.k-rauta.se/byggvaruhus/takpannor
https://www.bauhaus.se/bygg/tak/takpannor.html
https://www.byggmax.se/tak/takpannor

formatura webbyrå 2.0Götalands Tak, Plåt och Måleriservice AB tar steget framåt!

Relaterade inlägg